تحولات منطقه

 فیلم مستند «باندا» ساخته حسن آخوندپور وارد مرحله تدوین و صداگذاری شد.

«باندا» روایت محرومیت‌زدایی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

سرور هادیان/

 فیلم مستند «باندا» ساخته حسن آخوندپور وارد مرحله تدوین و صداگذاری شد.

نویسنده و کارگردان مشهدی این مستند در گفت‌وگو با خبرنگارما می‌گوید: «باندا» روایت جامع و کاملی از مدل منحصربه‌فرد محرومیت‌زدایی چندین جوان متخصص ایرانی در منطقه سیستان و بلوچستان است.

•       «باندا» بضاعت مردمان بی‌ادعا

حسن آخوندپور می‌افزاید: همه سعی و تلاش من در این مستند علاوه بر پرداختن به معضلات و مشکلات مردم سیستان و بلوچستان، اشاره به فرصت‌ها و ظرفیت‌های این استان پهناور و بضاعت مردمان بی‌ادعای منطقه است.

روایت فیلم بر دوش چند جوان متخصص ایرانی از شهرهای مشهد، شیراز، تهران و اهالی سیستان و بلوچستان است که با تمرکز بر اشتغال پایدار روستاییان مرزنشین به صورت جهادی در این روستاها در امور کشاورزی و دامپروری مشغول به فعالیت هستند.

وی در خصوص فیلم‌برداری این مستند اظهار می‌کند: برای تصویربرداری این مستند دوبار به سیستان و بلوچستان رفتیم و یک بار در منطقه سیستان و اطراف شهرستان مرزی زهک و روستاهای آن حضور پیدا کردیم که در این منطقه مباحث دامپروری و بحث دام را به تصویر کشیدیم. روایت جوانان متخصص و تحصیلکرده‌ای که تعدادی از آن‌ها با زن و بچه به این منطقه مهاجرت کرده‌اند و در کنار روستاییان حضور جدی دارند و برای آن‌ها شغل پایدار ایجاد می‌کنند و موجب جلوگیری از مهاجرت این روستاییان یا حتی در بعضی موارد سبب مهاجرت معکوس می‌شوند.

این نویسنده و کارگردان در ادامه تصریح می‌کند: در سفر دوم به منطقه بلوچستان عازم شدیم و در مناطق بمپور و چابهار به بحث کشاورزی و تولید غذای دام پرداختیم.

آخوندپور تأکید می‌کند: این فعالیت‌های اقتصادی همراه با سایر فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و علمی است.

•       باندا، فردا، آینده

کارگردان باندا در پاسخ به این پرسش که نام این مستند برگرفته از چیست، توضیح می‌دهد: «باندا» به معنای فردا و آینده است پس کاملاً از نام فیلم واضح است که ما به دنبال رگه‌هایی از امید با تکیه بر فرصت‌های بی‌شمار منطقه در بین همه معضلات هستیم.

وی تصریح می‌کند: به اعتقاد من سرمایه‌های زیادی در آنجا وجود دارد از نیروهای جوان و پا به کار منطقه تا منابع سرشار طبیعی و زیست محیطی که باید آن‌ها را به تصویر کشید.

•       آموزش‌های علمی و فرهنگی

جاوید کیانی، تهیه‌کننده این فیلم نیز می‌گوید: ساخت این مستند از ابتدای سال جاری شروع شد و فیلم‌برداری آن تا پایان ‌مرداد به‌طول انجامید و در حال حاضر به مرحله تدوین رسیده است و با پایان یافتن تدوین آن در ماه آینده، آماده نمایش می‌شود.

وی می‌افزاید: به طور قطع برای ایجاد اقتصاد پایدار در یک منطقه، مباحث آموزشی و فرهنگی به خصوص برای نوجوانان و جوانان روستا در کنار برنامه‌های اقتصادی مد نظر است و سعی شده در این مستند، این مباحث مورد توجه قرار گیرد و مدل خدمت جهادی این تیم متخصص در همه ابعاد به تصویر کشده شود.

لازم به ذکر است «باندا» را فرهاد محروقی تدوین خواهد کرد و دیگر عوامل آن شامل مدیر تصویربرداری: رضا عزیز فرخانی، صدابردار: مرتضی غیور، دستیار کارگردان: محمدرضا نجاری، مدیر تولید: رضا خضرایی منش. هماهنگی: کسری کیانی و مجری طرح: شرکت دکوفیلم‌ پاژ هستند.

آخوندپور فیلم‌های سینمایی «شهری که نمی‌خوابد»، «باهر»، «فرشته» و سریال «تلخ و شیرین» را در کارنامه خود دارد و هم‌اکنون در حال ساخت سریال ۳۰قسمتی «تقدیر» برای شبکه یک سیماست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.